En ganska okej tisdag !

Idag har jag varit i skolan som vanligt, roliga lektioner idag! Måste säga att vi var mycket duktiga på hästövningarna, imorgon skall det klagas lite på Herr Lave så att inte allas våran Carro lämnar oss.

Jag har faktiskt pluggat väldigt mycket idag, känner mig duktig woho! Känner mig dessutom lite romantisk då jag sitter och skriver på svenska arbetet, där vi ska skriva en "dikt" genom romantiken. Lite kul faktiskt, bara att låta känslorna flöda ut liksom !

Kände mig lite tvungen att skriva när Nikki påpekade att det är främst Johanna och hon som håller bloggen vid liv, sant! Men nu hinner jag inte skriva mer, ska iväg till bussen, med destination min kära pojkvän. <3 Ses på torsdag, imorgon skall jag in till Gunnar på Solvalla och röngta igenom mina ena dam, håll tummarna!

pusselipuss från sara

För jag har pluggat, coolt va?

Ibland är livet sådär Superbra, Ibland skit och allt känns bara bläää och ibland som idag. Helt okej, nästan åt det bra hållet. Jag har nyss skrivit klart min textanalys, mitt krigsarbete och pluggat ännu mer till det förbannade svenska provet jag ska skriva på torsdag. Nu har jag bara lite matte kvar idag, sen har jag nästan pluggat för hela veckan ;)
Fy fan vad jag är bra ibland, resterna minskar. Jag kan när jag vill.  

Nog om det. Jag tömkörde min lilla dåre idag. Varför blir hon tjugo gånger piggare när hon är klippt?
Jag flög bokstavligen efter henne i linorna tills jag gav upp och hoppade upp och red lite istället..
Sen fick hon bada. Hon börjar äntligen inse att det är rätt så skönt att bli ren:)

Nu är det snart praktik två veckor, sen Thailand :) Längtar som en tok. Det ska blir fruktansvärt skönt att få semester från allt en stund.. Någon som skulle kunna tänka sig att hjälpa till med min lilla Flisa då?

I helgen fyller lilla söta Olivia 18 år ! Så vi ska ut och fira henne så klart :D 

Nu ska jag sova. Puss    / Jo
 

 
 


Pluggande och en förvirrad N.

Sitter och skriver lite på religionsarbetet och hade egentligen tänkt försöka göra lite samhälle men det verkar inte hinnas med. Trots att arbeten oftast känns roligare än prov krävs det mycket tid och arbete för att lyckas få ihop ett bra arbete, vilket jag alltid är ute efter. Det blir inget långt inlägg idag eftersom jag är på tok för trött och det är skola imorgon men jag tänkte vara lite duktig iaf.

Johanna, lyckades jag möjligtvis tappa en sko i din bil i torsdags?
Jag hittade nämligen bara en av mina skor när jag skulle ha på mig de i lördags, haha.

Åter en succé - Jason Mraz

Efter två timmars köande utanför fryshuset stod vi alla förväntansfulla inne på konserten där Jason skulle spela. Konserten  började såklart en halvtimme efter utsatt tid, men vad gör man? Jag och mina kompisar, Anna, Sara Cornelia och Josefine stod på de bästa platserna, ca 5 meter från scenen. Energin flödade kring mig tills förbandet, som var en tjej sjöng ballader vilket fick publiken att tröttna. Inte nog med det var en en jääätelång paus mellan förbandet och Jason. Dåligt organiserat! Eftersom det var ståplaster började de flesta sätta sig ner för att vila, även jag och mina vänner.
 Efter tjugo minuter kom äntligen Jason in på scen! 
(Innan hade 5-6 tjejer svimmat av värme. Under konserten svimmade yttligare ett par av värme.)
Men....

 
SÅNGEN, KÄNSLAN OCH MUSIKEN VAR MIRAKULÖST
FÖTTERNA LED MEN  JAG LOG FRÅN MITT HJÄRTA. 
JASON JASON JASON JASON.

la la la la la la la life is wonderful
ah la la la la la la life goes full circle
ah la la la la la la life is wonderful
al la la la la




/ Olivia

God morgon

Efter gårdagens hårda ridpass trodde jag att jag skulle ha sådan träningsvärk att jag inte skulle kunna gå, men jag känner ingenting.
Jag trodde att jag skulle somna under förmiddagens teori men det var nog det intressantaste teoripass jag någonsin varit på. med Ida som försöks häst och tina som ledare. Jag fick äntligen veta varför min högerhand är hårdare än min vänstra. något som ingen ridlärare lyckats med. jag vet iallafall hur jag ska träna min bål. Mammas pilatusboll här kommer jag!. dock kom jag inte längre än till stallet hemma förrän jag däckade nästan en timme på stallgolvet. ( jag skulle bara sätta mig ned för att plocka upp lite saker) men vaknade trött av att mobilen ringde.

Jag hoppas verkligen att Lave/ Gunnilla ordnar så att vi får rida för den här Tina några gånger, centrerad ridning är verkligen riktig ridning. det har nog aldrig gått så lätt att rida så bra som det gick i går. både i skolan och hemma. Imorse vaknade jag som vanlig av bolibompa kl tjugo över sju. trodde sedan att jag skulle få en lugn morgon. men nja, bakom mig har jag pappa och lovisa liggandes på golvet, skrikande. de leker lejon och troll. Tyvärr har min syster städat sitt rum det betyder att jag också måste göra det. Nu ska jag gå till stallet och klippa Rustler. Tack snälla Malin för att jag får låna din klippmaskin. önska mig lycka till! jag räknar med att göra det i fyra pass två idag, två imorgon. 
heregud det kommer nog aldrig att gå...

pusspuss 
/  Eiln (TE)


Hur man spenderar 9 timmar i en lastbil - eller - Randolfs resa till Berga

Halv 7 imorse drog jag, Hanna, Ewa och Gordijs iväg ner med Bergas ärtgröna hästlastbil mot Visingsö, vilket typ ligger i Jönköpings län, i SMÅLAND!!! Det kändes lite löjligt att ha med sig polkagrisarna i lastbilen eftersom vi åkte genom Gränna, varifrån de precis hade rest, dagen innan. Hästen var lugn som en filbunke hela resan, medan vi lyssnade på Rix FM vars musik vi ändå inte hörde eftersom ljudet hela tiden överröstades av den högljudda men dock inte särskilt starka motorn, och käkade några skivor skogaholmslimpa vi fått från matsalen, samt en mängd chokladbollar, festis och polkagrisar samt EN banan var.
 Vi kom fram till hamnen 10:17, och färjan gick 10:30, så det var lagom spännande på motorvägen, om vi skulle hinna eller inte (färjan går varje timme, och nästa som gick halv 12 var fullbokad, så då hade vi varit fast i Gränna i 2 timmar extra). Men över till Visingsö kom vi i alla fall, ända till gården faktiskt, där det jobbade lika många lettiska människor som det fanns inköpta lettiska hästar. Vi lämnade av Gordijs och gick för att kolla på den eventuella utökningen till Bergas körstall. Det var något av det tråkigaste och fulaste i hästväg någon av oss sett på länge (uppenbarligen bortsett från Youngster och Miró), så vi var precis på väg att dra därifrån då de "plötsligt mindes" det 3,5 åriga lettiska halvblodet som de hade. Så vi bestämde oss för att ta en titt på honom också. Valacken hade gått på bete sen i maj och inte gjorts något med bortsett från ridits kanske 3 gånger innan vi kom, han hade haft 3 hovbölder så hovarna var hur fula och spruckna som helst, ett gammalt sår på höger bak, och en ful, spretig lugg/man, men bortsett från det, en helt okej häst.

Så de satte ihop honom med ställets största stoppkloss och körde nåt varv runt gården. Ewa var supernöjd, så vi packade in honom och körde. När vi närmade oss hamnen igen så märker vi hur hästen hoppar runt som en galning där bak, och när vi väl kan stanna och gå bak till honom så ser vi hur han sitter fast med höger fram över väggen. Hjärtat pumpar hårt och febrilt i bröstet och man vill bara släppa ut hästen ur lastbilen och låta honom springa vart fan han än ville. Men Ewa bänder loss honom, sträcker tummuskeln, knyter honom hårt och kort, sen sitter vi i bussen och känner hur hela den skakar våldsamt medan vi väntar på färjan tillbaka.
Men väl på båten så står hästen totalt stilla. Vidare på E4:an står han som paralyserad, han verkar nästan ha somnat efter ett tag. Så vi påbörjar våra 30 mil tillbaka, under vilka vi fortsätter äta våra chokladbollar och frukt., och ser mängder av rovfåglar och döda djur. 20 av dessa mil ligger vi bakom en gulgrön långtradare täckt av röda små lampor vilka är nära att ge mig ett EPanfall. Till slut svänger vi av vid Huddinge och jag slipper se den mer. 45 minuter senare kör vi över bron och in på Bergas område. Hästen lastas och ut stoppas in i en box tillsammans med lite hö. Känns som om nästa veckas stalltjänst i kör kommer kräva en del tid tillsammans med den där hästen så att han får lära sig att bli hanterad ordentligt. Ja, så det här var våran fredag, det finns ju många sätt att spendera en sån på, men det här var definitivt ett av de mest intressanta jag varit med om på ett tag :P men vi ses på måndag tjejer, Ciao!! //Hector


Tack Johanna(m.fl)!

Tack Johanna för att du skjutsade hem mig till fjärran land. Det var berga kväll ikväll och massor med festligheter men jag tröttnade ganska fort och ville mest komma hem, hem till Tindra och hem till min säng. Det är inte lätt att ta sig hem när klockan redan hunnit bli halv 12 (23:30) innan man kommer på det, men då ställde underbara Johanna upp och skjutsade mig hela vägen till Södertälje. Det blev en trevlig resa med polisparanoia och skratt, tack Ida, Oliva och Elin!

Och hela klassen ska ha ett stort tack för att ni har fått mig att känna mig så välkommen, det betyder väldigt mycket!

/Nikki


Klantarsle

Som alla kanske vet har jag en väska som brukar gå "sönder" ett antal gånger om dagen, så jag tänkte vara smart för en gång skull och sätta fast det lösa hantaget för gott. Självklart använde jag mig av mina tänder att sätta fast handtaget, SÅ starka som de är, men vad hände? Jo, jag råkade självklart bita bort en flisa från en tand, så nu är tanden vass och river mig på tungan....Gah!
Ibland blir jag trött på mig själv.

/Kalle-anka


Nikki, du är en ängel!

Om du inte redan visste det så vet du det nu. 

/ Jo


Instuderingsfrågor svenska.

1. Nämn ett par av den romantiska epokens viktigaste politiska händelser. Hur reagerade romantikerna på den franska revolutionen?
Franska revolutionen som gick överstyr. Romantikerna vände sig bort från verkligheten och realismen). Napoleonkrigen, nationalismen växte fram. Först deltog de i debatterna kring alla problem men när revolutionen gick överstyr vände de sig bort ifrån politiken och drömde sig till andra platser.
2. Hur ska man datera den romantiska epoken? Vilka är de bärande idéerna? Vilka av de stod i konflikt med upplysningens idéer och tankar?
1800-1830 (förromantiken runt mitten av 1700-talet). Levde kvar längre inom musik och lyriken.
Genikult(lever i en bättre värld). De var naturromantiker, gick ut i naturen för att betrakta dess "skönhet".
Eskapism, vill vara någonannanstans (drömmer sig bort till nya främmande platser). Platons idé värld " vi ser bara skuggorna av den verkliga världen).

Upplysningen                                         Romantiken
Förnuft                                                      Känsla
Erfarenhet                                                 Idealistisk filosofi
Vetenskap                                                 Det övernaturliga
Jämnlikhet                                                Gudomlig inspiration
Utvecklingseptimism                                   Geni-dyrkan

                                                                 Längtan bort

                                                                 Naturen

3. Gå igenom romantikens olika kännetecken och diskutera vilka som är aktuella även idag. Lever vi i en romantisk tid?
Romantikens kännetecken: Känslor, naturromantiker, nationalism, eskapism, idealism (finns inte så mycket kvar i dagens samhälle), genikult, skräckromantik.
4.Vilka litterära genrer var viktigast under romantiken? ?Var det några som var helt nya? Vilka har visat sig mest hållbara?
Skräckromantik(HELT NY), lyriken.
5.Både romantiker och realister var ofta kritiska till det samhälla de levde i och som de skildrade i sina verk. I vilken utsträckning skulle man kunna rikta samma kritik mot dagens samhälle?
De motsatte sig upplysningstidens tankar och ville få fram mer känsla. Romantikerna motsatte sig att man med förnuft skulle kunna lösa allt. Eftersom industrialiseringen fick en sån framfart förändrades samhället mycket och snabbt. Man kunde då inte längre blunda för verkligheten utan började skildra den i litteraturen(realismen).
Än idag kämpar vi för ett bättre samhälle, mer jämnställt och vi vill hjälpa de som har det sämra stält.
6.Darwin, Marx, Nietzsche och andra vetenskapsmän och samhällsfilosofer formade 1800-talets tankevärld. Varför ledde deras insatser till att man började se på världen och människan på ett nytt sätt? Vilka gamla föreställningar rasades?
De presenterade en helt ny sanning och hela världen fick en ny världsbild. Både Marx, Darwin och Nietzsche kom med olika nya verk som förändrade världsbilden.
Darwin- evolutionsläran
Marx- kommunismen/arbetarklassen skulle träda fram. (klasskillnader)
Nietzsce- Var filosof, trodde att vissa var födda till ledare och andra till att följa "strömmen"
7. Varför blev realismen den stilriktning som slog igenom på 1800-talet? Vad betydde de stora naturvetenskapliga framstegen för litteraturen? Vilka likheterna mellan naturvetenskapsmännens sätt att arbete och Dickens, Flauberts och Zolas litterära metod?
8.Vad är det som var så provocerande i de realistiska/naturalistiska författarnas romaner?
9.Vad är typiskt för realismen? På vilket sätt skiljer sig den från naturalismen?
De realistiska författarna ville skriva så som de uppfattade omvärlden och samhället. Man försökte väl vara vettig och saklig, men samtidigt använde man på något vis känslor när man skrev, för att påverka och ibland provocera. Man ville att folket skulle få veta hur det stod till i samhället, att man skulle reagera på sånt som kanske inte var bra. I naturalismen var det nästan likadant men man försökte vara ännu mer objektiv. Kameran var precis uppfunnen, och det var så författarna tänkte, man ville att det man skrev skulle vara en exakt avbild.
10. Noveller och följetonger förekom ofta i 1800-talets populärpress. Vad är typiskt för en bra novell? För en följetong?

Det där var de frågorna jag hade, var sjuk på andra lektionen när ni gick igenom de. Någon kan väll anmäla sig frivillig till att skriva upp resten så blir det lättare för oss alla att plugga till provet imorgon! Vi fick ju fler instuderingsfrågor också men eftersom de var mycket lättare orkade jag inte skriva upp de. Någon kanske orkar skriva om romantikens olika kännetecken? Glömde pappret i skåpet och samtidigt lär man sig om man får skriva det en gång.

Romatikens verk
Älvkungen (dikt) - Johann Wolfgang von Goethe
Ringaren i Notre Dame- Victor Hugo
Den svarta katten- Edgar Allan Poe

Realismens verk
Oliwer Twist- Charles Dickens
"Morden" (brott och straff)- Fjodor Dostojevski

Naturalismens verk

Smycket- Guy de Maupassant

Kom igen nu tjejer, fyll på!

/Nikki


ville bara visa olivia en sak

det HÄR är en smarrig tårta!


Hectors tur^^

Jaha, tisdag, imorrn är det matteprov, och alla är som vanligt all over the place pga det. Hade smärre prestationsångest idag, men det kanske går bra ändå. Klockan är snart 8 och jag har ju bara 20 tal kvar att räkna..
Och så måste man läsa ut Hemsöborna och läsa på lite inför Svenskaprovet. Känner mig inte så särskilt taggad.
Men men..

I helgen var jag djurvakt åt en katt, en kanin, två galna hundar och fyra hästar. Tömkörde islänningen Yrpa för projektarbetet och eldade ris från de 5 tallarna och granarna som Jonte och Renées brorsa Johnny hade fällt.


Var rätt kul att göra de med Jonte, helgens uttryck blev "Det ryker på Barnvik", och det slutade med att vi utnämnde oss själva till Barnvikspyromanerna! :D Tog en del bilder på det på kvällen när det var mörkt, fick en hel del coola bilder.


Skriver väl mer kanske på fredag när jag och Hanna ska till Visingsö med Ewa för att lämna tillbaka Gordijs och provköra andra hästar som vi kanske tar med oss tillbaka :)

Kramar på er brudar // Hector

Sjuk, blä !

Blä, vad det suger att vara sjuk, feber och migrän på samma gång, inte roligt alls ! Men min älskling har försökt att pussa mig frisk, och jag tror det har funkat! Imorgon kan jag komma till skolan iallafall.. Det känns dock inte så frestande, jävla matteprov! Är det bara jag som inte förstår ett jävla skit? Blä blä blä.

Din tårta såg inte helt fel ut olivia, sån vill vi ha när du fyller år ! (a)

Nu ska jag gå och se ännu en film, har sett fem filmer under tiden jag varit sjukis. Senast så såg jag "The man who is a girl", den var riktigt rolig faktiskt!

En bild från i Onsdags också, Elin, jag och Malin + Johanna som inte var där just då!

Syns imorgon !
pusselipuss


Sovdags.

Jag ska strax lägga mig i min stora, härliga säng och försöka sova lite så att är någorlunda pigg imorgon. Jag har försökt göra lite matte hela kvällen men kan inte påstå att det har gått särskillt bra, jag gjorde ett tal som inte ens blev rätt. Försöka är väll bra iaf? Jag kan åtminstonde trösta mig med att jag faktiskt tänker åka en timme tidigare till skolan imorgon för att räkna matte.
Idag fick vi höra om meritpoängen och fy vad upprörd jag blir så fort jag tänker på det. Det känns lagom tajt att hinna få informationen och läsa de kurser kan kan tänkas behöva på 7 månader. Det nya systemet gör att det blir ännu mer press på alla 15-åringar som ska välja gymnasium. Nu måste de ju nästan veta vad de vill läsa vidare tills en om de ska ha någon chans eftersom man måste veta vilka kurser man ska läsa om man nu ska lyckas få full pott. Tråkigt var det iaf att få höra att jag antagligen inte kommer att lyckas få full pott, eller ja det beror helt på vad jag vill läsa sen. Där har vi det stora mysteriumet, vad man ska göra efter studenten. Några förslag kära klasskamrater och övriga?

Nej, klockan är redan för mycket och jag måste sova.
Vi syns imorgon!


Lägger in en bild på mitt älskade monster <3


//Nikki

Mumma :)

Hej hopp kallestropp!
Nu har jag varit hos min morbror på kalajs och det serverades självfallet tååårta, men inte vilken tårta som helst utan min favorit. PIRNSESSTÅRTA :) Smaken av grädde, vaniljkräm, marsipan och tårtbotten får munnen att vattnas lite extra. Det blev en stor bit tårta eftersom jag skulle äta en bit åt Nikki också. Hehe ;)
Tjocka släkten var givetsvis där och bjöd på mycket skratt och prat. Det är vid sådana stunder man inser hur mycket de betyder. Jag kommer aldrig släppa taget!

Puss och kram tårtkalas 
/Oliven 

 


Ny vecka :D

Vi sitter i maskinhallen och försöker göra ett mattearbete men datorerna vill inte samarbeta. Som vanligt är det alltid nånting som går fel när man ska göra ett arbete på berga.. Så då bloggar vi istället. :)
Det känns ju lite bättre än att bara sitta på en stol rakt upp och ner, nu gör vi i alla fall nånting.

Snart är det samhälle och en ny vecka är igång igen. Jippi säger vi naturare som älskar skolan!
Nog med ironi,Vi ses på berga tjejer :D


/ Nykomlingen och den där tjejen  


Jag lyckades

jag har aldrig sagt att jag är teknisk men att skriva det här tog väl typ 40 minuter så det tar priset...
till att börja med vill jag bara säga att jag tycker den bloggen blev jättefin :)
och innan jag börjar tjata om mig själv vill jag att ni ska veta hur underbar jag tycker den här klassen är!!!
och Nikki är inte alls är en nykomling längre:p

Ja gift som jag är kommer jag ju tyvärr inte att kunna umgås något mer med er tjejer utan jag kommer att behöva ta hand om jens och så, hoppas ni förstår... NI!!!
men jag ska på dejt med min man på tisdag. hoppas han inte tråkar ut mig hehe.
TACK tjejer som var med i onsdags det var jätteroligt :D trots att jag mådde lite illa på torsdagen, måste varit något jag åt. eller möjligtsvis drack :p

Men guud vilken underbar dag jag har haft idag. gick upp och cycklade till hästarna där anorexiabarnet fick lite mat. sedan åkte vi up på sjön med Shipmanen. Helt underbart vi åkte till skvallerhamn, där är klipporna fomrade som trappsteg och vätter ut mot havet så när vågorna slår in bara flyger det skum. Jag låg på båten och tittade på maneter, gick promenader med Ella och familjen. Ella och jag tävlade längs klipporna, jag vann för Ella stannar när jag säger till hehe.
När vi skulle segla hem hade det blåst upp och de stora vågorna späddes på av gamla dyningar så det var rena bergochdalbanan så roligt. nu gungar hela världen och jag dör snar tav trötthet så godnatt på er allihopa så ses vi imorgon.

pusspuss


/ TuttElin

Min tur !

Nu är det min tur att skriva :D Kastman, Kryckan, Den där tjejen, Johanna, ja ni får välja själva.
Det är i alla fall jag, och jag har turen att få gå i den här helt underbara klassen :) Ni anar inte hur roligt vi har !

I helgen har jag varit hemma i Sandviken, körde hem i min racerbil ;) som Sara sa. haha
Har mest tagit det lugnt, otroligt nog. Men skönt var de :)

Nu ska jag bege mig till berga snart ;) Jag och Bella är internattöntarna i våran klass.
Ha de bäst ;)





Den här bjuder jag och Malin på ;)

STEVIE WONDER är bästbästbäst!

Hej allihopa, Olivia här! 
Gårdagen tillbringades på den mest underbara, bästa, roliga, fina, fantastiska konserten ever, STEVIE WONDER. Bijetten fick jag av mina föräldrar två dagar innan, alltså på onsdagen. Fatta att jag blev överlycklig?!

Konserten började 19.30 i globen och jag var såklart pirrig i kroppen två timmar innan. Hemma hade jag fixat håret, valt speciella kläder, skor, ja ni vet klätt upp mig lite extra för den stora konserten. Men egentligen, varför göra sig fin när han ändå inte ser mig? ;)
Nåväl, inne i globen var det fullproppat med människor i alla åldrar. Då menar jag verkligen människor i alla åldrar, ungdomar, medelålders och pensionärer. 

Exakt 19:48 kom Stevie inledd in på den stora scenen och alla skrek sjukt mycket. Han körde igång med Master Blaster (Jammin´), sen rullade alla låtar in efter varandra, I just called to say I love you, Isn´t she lovely, For once in my life och 10000 andra låtar. Det gick inte att sitta still en enda sekund så jag och nästan hela globen stod upp. Vi sjöng med och dansade vilt, tom pensinärerna stod upp och sjöng med!   


Kvällen blev så mycket bättre än jag förväntat mig, det finns inga ord. Det finns bara en sak att säga, STEVIE ÄGER allt och alla! Nja, nästan allt och alla, 3HN äger rätt mycket också ;)

Sen måste jag bara tacka Nikki för en galet fin blogg, snyggt jobbat!

Puss och kram skumbanan.


Andra inlägget (a)

Yes, jag är tvåa ! Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, men.. visst är vår nya blogg fin? Nikki design, prima prima ! Hm. Kan ju berätta lite om alla våran kära Elins 18 års dag, i onsdags alltså. Vi, (Jag, Ida, Olivia, Malin och Elin), började med att äta på Mongoliet inne i huvudstaden. Vi var dock inte så jättenöjda, vi hamnade på fel Mongoliet så att säga, men åtminstonne mätta och belåtna gick vi slutligen med riktningen mot Toxic! På väggen släppte vi av våra små barn, (Olivia och Ida), men snart är dom stora nog och får följa med på vuxen äventyr !

Kvällens stora mål var att supa vårat kära födelsedagsbarn Elin under bordet, hehe. Malin, jag och Elin värmde upp dansgolvet lite tills Johanna kom, som hade köpt en ny fin röd racerbil! Johanna var väl den som höll sig nyktrast, och söp oss andra fullast, bjöd Elin på en massa drinkar, lite för många kanske? Kul var det iallafall! Vi får inte glömma att Elin gifte sig, jajemen gifte sig ! Jag var präst och den lycklige mannen hette Jens(?) Han försvann dock spårlöst 10 minuter senare..

Jaja sen blev det hemgång, Elin och Malin var riktiga fyllegubbar. Jag och Johanna fick leka mamma och försöka hålla någelunda styr på dem, Elin försökte ta lite självmord genom att springa upp barfota och hänga över bron, men Johanna räddade henne. Sedan flög vi bokstavligt talat hem i Johannas röda racerbil, det kändes som om att vi var på berga på ca fem sekunder :p

Bajs vad långdraget allt blev haha nu måste jag åka och hämta min kära man Joakim, aja kul att vi äntligen har våran egen blogg!

pusselipuss från sara

sara

Första inlägget.

Jag vet inte om det egentligen borde vara jag som skriver det första inlägget men eftersom jag sitter här fick jag lust att göra det. Bloggen är skapad av ett gäng med tjejer som alla går sista året på berga naturbruksgymnasium, ett gäng men förvånadsvärt bra sammanhållning. Nu kan man då undra vart jag passar in i bilden och det kan jag egentligen inte riktigt svara på. Jag är nykomlingen, är ny i klassen sedan ca 1 månad tillbaka då jag kom tillbaka ifrån min mammaledighet. I början var jag osäker på vad jag egentligen skulle hamna i för klass, det kan vara svårt att komma in när alla andra redan känt varandra i minst 2 år men jag tycker att jag har lyckats rätt bra ändå. Jag känner att jag har hamnat i helt rätt klass och det kunde inte vara bättre.
Nog för mig nu, jag hoppas att de andra tjejerna snart vill presentera sig också.

Här är jag iaf


/ Nikki nykomling


RSS 2.0