Regn, rusk, lera = dålig dag ?

Ja det blir nog ännu en dag att spendera inomhus, i värmen. Regnet öser ner och jag kom in ganska blöt i morse då dagen började med att jaga häst ute i rusket, nu får man bara lust att sälja gården och hästarna och flytta utomlands, suck. Men jag hoppas faktiskt att stormen som sägs komma ska dra med sig lite snö, det lyser upp det nu gråa naturen och allt ser sådär mjukt och fluffigt ut!

Jag har mockat och fixat med hästarna klart för idag, så nu ska jag stanna inne hela kvällen med älskling, dricka tee och se idol och massa film och mys :D

Hoppas alla har haft det bra på praktiken och lovet, creepy halloween föressten !

pusselipuss S

Föressten så ultraljudade jag min bebis bebis här om dagen, och fick konstaterat 106 dagars dräktighet, woho ! Nedan; två bilder på chima och en på bebisen i magens pappa, Cartier.

Cartier
.

Chima:


Chima:

Farväl för en stund

Nu åker jag till landet och inväntar stormen tillsammans med ett stort duntäcke och en myyysig liten vovve, familjen följer självfallet med  :) Ses på måndag brudar. Jag längtar dit, faktiskt! <333
Ollibollie


Hej hopp!

Tack Nikki det var jag min dator laggade sönder och som vanligt hade jag glömt min underskrift :P
 vilka fina bilder de var verkligen jättesöta :), Jag måste hålla med Olivia och Nikki det är lite dåligt med uppdateringar, för tillfället gör jag faktiskt ingenting, ska övertala min syster att hon ska ta hovvården idag sen är det bara att invänta stormen :D. Jag älskar stormar de är så härliga. Men det för tankarna till att ligga under täcket med en mugg varm choklad i handen, vilket i sin tur får mig att tänka på hur roligt det skulle vara om vi lyckades tömma något hus på föräldrar fick med alla! i klassen m.fl. och hade världens hemma kväll. (min syster hade hela sin klass över inatt så jag blev riktigt avundsjuk :P) jag längtar iallafall lite till på måndag. det ska bli roligt att träffa alla igen (förutom Johanna stackarn som måste vara i Thailand)
vi ses pusspuss
/TE


SUPERDUPERDUKTIG farbrorbarbror :)

Som alla kanske vet har jag som projektarbete att köra in min polle, Ageless "Lorden". Eftersom hans förra ägare bara tomkört honom någon enstaka gång var det stora arbetet för mig att tömköra honom, men efter många gånger tömkörning kunde vi äntligen gå vidare i processen.
Vi har för ca två veckor sen satt på utrustning på Lorden, och släpat "träd" bakom honom i söndags.
Och....han var så duktig i söndags så Kenneth, som hjälper mig tyckte vi skulle sätta på vagn! AAAAA :)

Så, vi satte på vagn och ledde honom sakta och försiktigt. Han var coollugn med vagnen bakom sig så Kenneth ville hoppa upp i vagen och köra honom lite. Han tyckte det var bäst om han hoppade upp ifall något skulle hända. Han är ju den som har mest erfarenhet i detta område!
Tro det eller ej, men det gick lika smort som... jag vet inte vad! Han var hur duktig som helst :)
 Och det var första gången han hade vagn bakom sig med förare i. Coolare häst får man leta efter.

 I helgen ska vi göra samma sak och jag ska få köra, om det går lika bra som i söndags. Snacka om att jag längtar!!!

Puss och kram skumbanan. Ollibollie!


I brist på annat.

Eftersom det inte är många som uppdaterar bloggen förtillfället tänkte jag att jag kunde lägga in lite bilder från model house. Vi var där i onsdags och tog lite bilder, supernöjda är vi trots att det var dyrt. Det var som en present till både oss och Tindra, lite familjebilder och så. Fick även lite bilder på mig själv för att på något sätt lyckats komma närmare min dröm om en snygg kropp. 13 kilo lättare är inte att klaga på, bara en liten bit kvar!



       



Exakt samma bilder som jag har lagt upp på min blogg men ja, nu kan ni se de här också. Tindra var så duktig hela dagen och var så tålmodig en ettåring kan bli. Lite gnäll men hon tittade duktigt in i kameran och gjorde att vi fick fantastiska bilder! Just nu försöker jag njuta av mitt lov så gott det går, men har lite arbeten som ska skrivas och tycksha glömt alla mina saker någonstans.

Ha det bra!
/N

Utkast: Herregud vad ...

Herregud vad min dator laggar..
 O, det funkar inte för mig att bli medlem på gratispengar.se, är det något extra man ska göra som jag missat?
Här hemma är det spännande ska ni tro, katten växer för var dag och medan jag springer runt med en tidning i handen för att vara beredd när den hoppar mot Nikita sitter fågeln bara där och visslar som om hon inte alls levde i absolut livsfara 24-7. Att praktisera hemma var det absolut bästa jag kunde göra, jag håller med Olivia det är så skönt att bara vara hemma och pyssla, rida och städa! det har aldrig varit så fint i stallet som det är just nu.
I helgen var det tävlning på Axina. vi kom 2:a :D fast vägen dit var inte lugn. Hästen älskar ju att tävla så en timme innan avfärd stod hon och småbockade (uppbunden) medan jag försökte knoppa klart. Lite sparkar mot Elin och höga gnäggningar senare var vi redo att lasta. Dock har Axina missat något där för hon tyckte inte alls att det var nödvändigt att åka transport till tävlingen. Men med lite övertalning går allt, klara att åka, som vanligt trampades det lite därbak och i rondellen kom ett par högljudda protester. väl framme öppnar jag framdörren intet ont anande och möter en genomsvettig häst som har rivit hela mellanväggen och gjort hål i transportväggen. det var bara att lasta ur och se om hästen var hel(det var hon som tur var)
satt upp och red. hon var som en studsboll och allt gick perfekt.
Hemgång hon stod som ett ljus förutom En gång då hon typ bytte fot. Men likväl låg mellanväggen ned även denna gång.
Jag hoppas att ni har haft en lika underbar praktik som jag och att vi ses snart. är barnvakt på lördag men utgång på fredag skulle vara kul :)

pusspuss

(nu kanske någon blir arg på mig men hittade detta inlägg som utkast och tänkte att jag lägger in det. Det är bara att ta bort det annars! /N)

Hohoh?

Jag tycker det är dags att uppdatera bloggen brudar, dags att börja skriva lite :) Kul att veta vad alla gör på lovet och hur praktiken varit! 


Hej hopp Ollibollie 


Grattis Tindra 1 år!

Idag har jag varit mamma ett helt år, jag har nog inte riktigt förstått det själv. Min lilla bebis börjar blir stor, hon växer så att det knakar. Det senaste året har varit det bästa någonsin, det finns inget mer fantastiskt än att vara mamma. Idag ska jag njuta av att få vara ledig på Tindras födelsedag och vi ska strax bege oss ner till lekparken och leka lite innan släkten kommer.

Hoppas att ni har det lika bra som vi!

För jag är i Thailand.

Nu sitter jag här på 29:onde våningen och ser ut över nästan hela Bangkok som lyser. På två dagar har jag hunnit med det viktigaste tror jag. Badat, solat, ätit Chicken banana leaf och shoppat på MBK. Bara Tuck tucken kvar ;)
Imån åker vi till Koh Samet för att känna riktiga Thailand känslan, havet och stranden. Här mitt i stan på Sukhumvit får vi nöja oss med poolen och att gå på gatan.  Det är inte fy skam det heller såklart. Hoppas ni har det bra där hemma allihop och att ni inte saknar mig alldeles för mycket;) För jag har det tooooookbra här!!

Pussåkram / Jo

nån som kommer ihåg oss?

men hej på er brudar! nu är vi ÄNTLIGEN hemma i Sverige igen efter ca 2 veckor på Gotlandet! :P Nån som över huvud taget orkat bry sig om att komma ihåg vilka vi är?

första veckan fick vi lära oss hur man borstar en häst (nej vi kunde tydligen inte det efter 8-10 års hästvana), och lyssna på en massa annat om hästar som liksom var uppenbart. visst jättebra, du är van vid turister som inte kan ett piss, men va fan lite får du väl tro på oss. men den här veckan har varit mycket roligare och mer avslappnad, vi har bl.a. kört i skogen och dragit stockar, och kört ut gödsel på åkern, och varit med på moggiskörningar. först trodde ja inte att vi skulle klara av den andra veckan, men nu känner jag att vi började komma någonstans och inser att jag kommer sakna Elebjörks Svängel i Väntinge.

vi hann med att besöka Visby på lördagen, där vi typ insåg att staden består av hamnen, den lilla staden innanför ringmuren och en gata med butiker på bägge sidor, som vilket litet köpcentrum som helst. vi käkade på max och åkte tillbaka. i princip. fast vi har beslutat oss för att ge stan en ny chans i sommar efter studenten.

men vi kanske hörs nån gång.

BLIR 18 OM TVÅ VECKOR OCH TVÅ DAR!! ÄNTLIGEN!!! :D

hejhopp

Jag vill inte!

ÅH, jag vill inte att det ska vara sista dagen imorgon på praktiken!!!!
Det är så mysigt att vara i stallet vid denna årstid och pyssla med hästarna. Byta täcken, släppa ut pollarna, sopa, fodra, rida, fixa och dona.
Idag fick jag tom ett städryck, jag städade och sopade futten (barack m sadelkammare) och moppade hela golvet. Jag bytte vattnet ett antal gånger, som varje gång blev kolsvart så fort jag bara hade mopppat en halvmeter av golvet.
Men det är så skönt att komma bort och koncentrera sig på en sak, inte behöva tänka på 100 saker samtidigt. Som tur är är det höstlov  imorgon eftermiddag som kommer spenderas mycket i stallet...



Förresten, det går hur bra som hellst med inkörningen av min polle. Vi satte på honom hela utrustningen  och slog med kedjor och grimskaft på benen. Han var så duktig, ingen reaktion alls! På lördag ska vi släpa stockar efter honom.
Snacka om att jag är stolt över min lilla farbror :)

Nej, dags att sova. Uppstigning 06:00 imorgon!

Puss och kram skumbanan. Ollibollie

Partysugna flickor ?

Jajajjaa, vad säger ni om att röja nu i helgen, en lönehelg ute får vi ju inte missa ! Lördag någonstanns i huvudstaden?

Någon intresserad?

Voila!

Brudar!

Jag har några jättebra tips till er! Två sidor där man på ett enkelt sätt samlar poäng och får pengar eller presentkort helt gratis.


Nummer 1. GRATIS KLÄDER

Här samlar du lätt ihop poäng som du sedan byter mot presentkort från H&M eller Gina Tricot. Det är verkligen en lönsam sida! Jag har redan fått ihop 200 kr i presentkort.



http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=74964




Nummer 2 :PENGAR GRATIS

Denna sidan är mina andra favorit. Hur smidigt och lätt som helst att samla ihop poäng som man sedan byter mot riktiga pengar. Du får dina pengar insatta på ditt konto eller i ett brev på posten. Man kan väldigt snabbt komma upp i höga summor!


http://pengargratis.se/?r=5420

PUSS & KRAM SKUMBANAN // O

Svenska analys

1. Vilka är huvudpersoner i boken?
2. Beskriv huvudpersonerna, hur ser de ut? Personlighet? Tankar? Idéer? Samhällsstatus?
3.Var utspelar sig handlingen? Beskriv miljö: Lukter, bilder, natur, stad, väder osv.
4. När utspelar sig handligen? finns det flera olika tidsplan? Nutid? Historisk tid? Framtid?
5. under hur lång tid utspelar sig historien?
6. Dispositionen = hur är berättelsen uppbyggd? I kronologisk ordning? Börjar den med slutet? Annat?
7. berättarperspektivet - vem är det som berättar historien för oss i texten?
8. Beskriv författarens stil: Hur är språket? Kargt - ordfattigt? Blomstande, med långa meningar? Används speciellt uttryck, ord?
9. Vad handlar boken om på ytplanet? På ett djupare plan?
10. Utvecklas personerna under berättelsens gång? Är det annorlunda i slutet?
11. Vid vilken scen vänder boken och börjar gå mot slutet?
12. Är slutet sorgligt eller lyckligt? Är det rätt slut tycker du?
13. Vad vill författaren säga oss med sin bok tror du?
14. Vilket 'r dett starkaste minne från boken?


// M

SV

Jag hittar inte mina svenska frågor, kan någon annan vara en ängel och lägga upp dom åt mig och Elin här på bloggen?

Jag blir lite tårögd

N, när jag läste ditt inlägg blev jag jätteglad samtidigt som jag blev jätteledsen för jag vill verkligen inte ens tänka på studenten, dit låtsas jag att det är jättelångt för efter det blir inget som förut ( jag är ju lite konservativ :P)
 Det var roligt att ses iallafall ;) trots att vi alla var lite trötta :P. vi ses igen!!

pusspuss T,E

ps jag glömde inte nu iaf :P

Tack!

Tack för ikväll Olivia och Elin! Jag blir alltid lika glad när det är folk som orkar åka hit, till det avlägsna landet Södertälje för att hälsa på mig. Det är inte alla som orkar men jag tycker att det vara väldigt trevligt att ni kom förbi trots att vi var sega alla tre. Det blev en kort tjejkväll men det passade nog oss alla tre bra. Någongång får vi ordna en lite längre när alla kan vara med.

När jag skulle börja på berga igen var jag helt inställd på att mitt sista år skulle gå ut på att plugga. Jag tänkte inte anstränga mig för att skaffa vänner utan skulle fokusera helt på skolan. Sen råkade jag hamna i en klass där människorna inte riktigt vars om jag hade trott från början. Det visade sig att jag hade hamnat i en klass där de flesta har en otrolig sammanhållning och som verkligen sätter guldkant på vardagen i skolan (hemma har jag ju Tindra som förövrigt alltid sätter guldkant på vardagen, hon är mitt bästa!). Jag är glad, glad för att jag fick hamna i en sån pass bra klass, glad för att jag har funnit nya vänner som accepterade mig fort och lät mig komma in i gänget. Men ibland ångrar jag att jag hamnade i en så pass bra klass. Studenten som jag sett framemot, längtat till eftersom det är dagen jag blir fri. Den närmar sig med mer tyngd än den någonsin har, nu kommer jag inte bara med lycka ta studenten. Men med mig kommer sorgen att finnas, sorgen över att inte få fortsätta träffa alla dessa fantastiska människor igen. Det kommer bli tufft, tuffare än vad jag tror mer eftersom jag bara lär känna er mer och mer. För er blir det förmodligen ännu tuffare, ni har känt varandra i flera år. Sen måste jag även nämna Birgitta, våran klasslärare som jag tror på ett sätt har bidragit till att 3HN har blivit som den blir. Hon finns där och binder ihop det sista, ställer upp och vill hjälpa oss uppnå våra mål.

Tack för att jag har fått chansen att lära känna er. Det är något jag aldrig kommer att glömma.

Nu räcker det ifrån mig.

/N


HEJA DIG ELIN

Ååååå jag är faktiskt otroligt stolt över dig, och Rustler såklart! Snart går det nog att klippa hela honom, ditt tålamod är ju allt annat än dåligt när det gäller klippmaskinen, heja!

Jag rider och städar här hemma varje dag, ganska mycket dator också, mamma är väldigt glad över städningen faktiskt, som tack får min älskling praktiskt taget bo här 24/7, mys !

Aja nu ska jag sova, en tjejkväll lät trevligt N. Och utgång på lördag tjejer!

Godnatt pusselipuss sara

Btw här kommer en bild på mina två sötnosar.

<3

N, skolan finns inte i min värld jag har suttit och tittat på min tomma dataskärm i säkert flera timmar men inte får jag någon inspiration på det sättet. sv kan ta sig vi slänger den över bron :D.
hittils har jag inte kommit hem före sju någon dag är i stallet hela dagarna och slavar. Det är jätteroligt, och Sara jag klippte Rustler (UTAN drog) dock bara 4x4 dm på bogen sen kom han på att han blev klippt och dog. hoppade mig på tårna så jag dog m,m. Men innan det gick det ju bra:) jag saknar er alla det känns väldigt konstigt att inte flamsa varje dag hehe :P
men imorgon blir det utgång tycker jag :) dock skulle jag kunna sova för jag är så himla trött!! :p
tjejkväll är en måste J men du åker ju snart (jag är inte aaallss avundsjuk (ni))

pusspuss <3


!

Glöm inte svenskan som ska vara inlämnad senast på SÖNDAG suck.

/N

Känslan innan allt blir perfekt.

Nu har hela treHN praktik. Det är trevligt, det tycker i alla fall jag för jag har fått en superbra praktikplats. Är hos Carro och jobbar med hästar hela dagarna, det bästa som finns :) Red Diana idag, hon är lite egen eller vad man nu ska säga..
Ska nämna att Fergie är den trevligaste hästen jag nånsin har ridit också. Hon har en blandning av allt det där bra.
Tränade för Carro idag på em.
I helgen har jag varit hemma i lilla viken. Det var trevligt :) Hann med lite allt möjligt, Stallet, umgås med mamma, krogen... och träffa dig. Jag har saknat dig jättemycket ska du veta.

Nu är det nästan bara en vecka kvar sen draaaar jag, ska bli hur skönt som hellst med lite sol och värme :D
THAIIIILAAAAND :D och ingen förstår vem som skrivit nu. ;) Det är absolut inte J.

Och N, vi ska ha tjejkväll och det är med basta ! jag saknar er allihop redan.           Pusspåer.



Praktik.

Sitter och äter frukost. Klockan är inte ens 6 och det är snart dags för mig att gå till bussen för att åka på min praktikplats. Min första dag har mest bestått av förvirring vilket inte är så konstigt eftersom de var förvirrade där borta också. Jag tror nog, eller hoppas iaf att det blir bättre idag. Trött är jag men sånt är livet när man jobbar med djur, ändå börjar jag typ en timme senare än alla andra eftersom bussen inte går tidigare.
Hoppas alla har det bra!
/N

Tjejkväll någondag?

Hej igen alla glada Einstein's!

Här kommer det efterlängtade KLASSFOTOT! :D
(kan tyvärr inte få den mycket bättre än så här)





stalltjänst

tjena alla glada!
har verkligen haft en veckas stalltjänst och ingen helg! jätteduktig etta hade vi tack och lov! det kändes idag som om vi va i skolan en lördag.. pallar inte!! får väl sova ut lördag, sen ska man till gotland på söndag och jobba i 2 veckor. sen kommer äntligen det efterlängtade, välförtjänta höstlovet (då jag också får bli 18 ÄNTLIGEN!). efter det går vi i en vecka, sen kommer ännu en stalltjänst! herregud, det tar ju verkligen aldrig slut det här! Nikki, du är en lycklig människa! Förstår du det?
tänkte bara också vara med en liten stund och skriva.. lägger till en bild på några av mina bebisar som jag tog under stalltjänsten (Ewa har lovat att jag ska få köpa Kurtan när skolan inte vill ha honom längre WAHOO!)

plugghäst.

Nu har jag gjort klart tre faktablad till samhällskunskapen som är min del, hälften av hemprovet i religionskunskap och några tal i matten. Jag har panik inför matteprovet på torsdag som kommer gå åt helvete, men nu börjar jag i alla fall förstå en liten del!
Förutom att jag inte har något liv, eftersom min hjärna är hjärntvättad av alla läxor så har jag i helgen har jag blivit hela arton år, det känns skönt att vara myndig och vuxen. Lägger upp lite bilder från lördagen när jag laddat över dem från kameran :) Tack brudar för halsbandet och kvällen i min "fina" lägenhet, som alla påpekade. HAHA 
Nej, nu ska jag plugga vidare, det är bara att plugga plugga plugga.
/ Oliven

Instuderingsfrågor Hästkunskap.

!Ja, eftersom jag känner att jag måste plugga till provet kan jag lika gärna slänga in alla frågor här. På det sätter kommer jag lära mig de plus att någon annan kanske får nytta av det.

1. Ge exempel på några tillfällen då du kan behöva medtaga hästens pass?
Besiktning, betäckning, import och export, premering, tävling utställning, vissa veterinärbesök och resor internationellt.
2. Vad för uppgifter ska ett hästpass innehålla?
Ägare, härstamning, vaccinationer, labbundersökningar och behandlingar och ett diagran som innehåller hästens färg tecken óch virvlar.
3.Vem utfärdar hästpassen?
Rasföreningar som är godkända av jordbruksverket.
4. Vad är ett konturdiagram?
Hästens färg, tecken och virvlar.
5.Vad menas med att den Svenska Varmblodiga hästen ("halvblodet") har en öppen stambok?
Halvblodet har en öppen stambok då den ej är en specifik ras, ej renrasig alltså. Tillskillnad från tex Araber som är renrasiga och därav erhåller en stäng stambok.
6.Vad för pass krävs om en ridhäst ska tävla internationellt?
FEI-pass
7.De svenska varmblodiga travarna har en speciell typ av ID märkning vad kallas denna?
Frysmärkning
8.Nämn några tillfällen då man exteriör bedömmer hästar?
Fölmönstring, 3 års test, bruksprov odh avelsvärdering (endast hingstar), kvalitetsbedömning.
9.VARFÖR tycker du att det är viktigt att man exteriör bedömer hästar?
För att kunna få en hållbar häst.
10.Hästens hårbeklädnad delas in i 4 olika "grupper", vilka är dessa?
Täckhår, skyddshår, ullhår och känselhår.
11.Vilka är de tre blackfärgernas grundfärger som finns hos tamhästarna?
Brunblack musblack och rödblack.
12.Vad är primitiva tecken? Vilken färg har oftast dessa tecken?
Ett arv ifrån vildhästen. ex, svansfjäder, ål, zebrastrimmor. Svarta.
13.Vilka färger är det som kallas för hästens grundfärger?
Brun, svart, fux och svartbrun.
14.Beskriv hur en appelkastad häst ser ut.
De har ringformiga fläckar i hårremen. Fläckarna avviker från grundfärgen och bildar ett nätliknande mönster. Fläckarna har mörkare eller ljusare färg och formen påminner om äpplen.
15.Vilket är det säkraste kännetecknet på en brun häst?
SVARTA BEN, svart man, svart svans och svart öronkant.
16.Beskriv hur en svartbrun häst ser ut.
Svart man och svans. Har svart färg med vissa ljusa inslag, ibland med rödton.
17.Beskriv en svart häst. Nämn minst en ras där färgen svart är en vanlig färg.
Enbart svarta hår med undantag för vita tecken. Ex, Shire och Frieser.
18.Beskriv hur en fuxfärgad häst ser ut.
Rött täckhår av ljusare till mörkare ton.Skyddshåren är av samma färg eller ljusare/mörkare, dock aldrig svart. Fuxar har ALDRIG svarta ben.
19.Vilka tre anlag finns det som späder ut grundfärgerna och blackfärgerna?
Gulanlaget/albinoanlaget, silveranlaget och champagneanlaget.
20.Beskriv hur en isabellfärgad häst ser ut. Vilka anlag är det som verkar på den fuxfärgade grundfägern?
När gul verkar på fux. Rödgula till gula täckhår och mycket ljus, ibland nästan vit man och svans
21.Hur yttrar sig ofta silveranlag?
Manen och svansen är ljusare än kroppen.
22.Vad är skillnaden mellan en konstant och en avblekbar skimmel?
Avblekbar föds mörk och blir ljusare och ljusare med åren. Är vid 10-12 års ålder nästan helt vin. Den konstanta föds skimmel eller blir skimmel efter första fölpälsbytet. De har sedan samma färg hela livet.
23.Hur ser en stickelhårig häst ut?
Har vita hår bland de färgade, men mindre än hos skimlarna.
24.Beskriv skillnaden mellan en ventral skäck och en dorsal skäck.
Dorsal skäcken; fläckarna breder ut sig ifrån manken och ryggsidan. Ventral skäcken; fläckarna breder ut sig ifrån buksidan.
25. Vilka benämningar har ventral skäckar och dorsal skäckar i USA?
Dorsal = Tobiano , Ventral =Overo
26.Vilka typer av tigrerade hästar finns det?
Leopardtigrerad, schabraktigrerad, snöflingetigrerad, melerat tigrerad och minimaltigrerad.
27.Hur ser en leopardtigrerad häst ut?
Är hel prickig på huvudsak vit botten. Prickarna är lika fördelade över hela kroppen och har samma färg som grundfärgen.
28. Var är viktigt att tänka på när man ska göra en signalementsbeskrivning till exempelvis ett hästpass?
Ren och torr så att man kan se den rätta färgen. Bra belysning kan också vara bra att ha.
29. Vad ser du för samband mellan hästars exteriör och hållbarhet?
Bättre exteriör = bättre hållbarhet.
30. Hur skulle du beskriva denna hästs typ (och så en bild på en häst)
Ädel, elegant och väl proportionerlig. Kvadratisk form.

(Har inte svarat på fråga 5 eftersom jag inte vet hur jag ska formulera mig så någon kanske kan ta och göra det!)

Sådärja! Lätt som en platt, eller nja. Det är hur mycket som helst att läsa på och jag fattar inte riktigt vad det är hon tycker är viktigast. Det går omöjligt att lära sig allting, det är alldeles för mycket. Någon som vet?

/N

en rolig och stressig lördag

Dagen skulle börjat med en lektion kl 11 men hmm... ja det blev inte så så jag red axina på volten, red till stallet bytte häst till Rustler. Red hem, där fick mamma hålla hästen medan jag sprang in och åt och ringde lite. sedan bar det av til ridhuset igen, då var det lektion. jag lever fortfarande på hur BRA det gick. (det lär nog försvinna när dagens mattelektion börjar) kl fem var jag hemma. två kanelbullar och sedan in i duschen. Mina kläder var snygga tils jag satte på mig stövlarna då såg jag ut som en **** slet åt mig en klänning och bytte om i bilen. Tur att ingen granne var ute och gick med hunden. väl hoss Olivia blev vi alla helt förstummade för det var så fint. Men 3hn är ju inte precis tyst länge så när vi atit av den jättegoda pastasalladen gick munnarna som vanligt:P
så grattis igen Olivia och tack för den trevliga kvällen. (glöm inte att vi ska ha någon sorts kväll här i veckan innan alla försvinner på praktik.) :( men eftersom jag dissar irland kan vi ju ses under den också :)

jag har skrivit klart hemprovet tog tre timmar men fy vad skönt. nu är det bara matte, samhälle, hästkunskap kvar sen har vi tre veckors lov!!!!

puss på er alla /TE (det blev ju min signatur )


Lite bajs, japp !

Igår var jag och bowlad med min man, en kompis, och hennes man, lite dubbeldejt sådär! Jag var värsta pro i början och öppnade upp med några strikes/spärrar, men sen efter två serier fick jag en liten sk formsvacka och min kära man körde om mig poängmässig, GRR. Menmen en trevlig kväll var det iallafall, med undantag att huvudvärken tog över ibland..

Nu ska jag åka iväg till ridhuset med Diva, mamma sa nyss att hon har bokat in mig på hoppclinic imorgon på Runsten, som börjar klockan 8 på morgonen, vilket betyder att ja ska vara i stallet klockan 6, blir galen! Ska försöka övertala mor att jag får åka till våran Olivia ikväll iallafall, får se hur det går.

Iallafall GRATTIS OLIVIA, hurra hurra hurra, hur känns det att vara 18 och allt ? :D

pusselipuss från sara

Rättviksmarknaden.

Sitter i en stuga mitt ute i ingenstans där inte ens mitt internet fungerar., Okej, kanske inte riktigt sant men vi är ute på landsbygden i dalarna iaf. Här ute går bussen bara 2 gånger om dagen, sicken tur att vi har bil. Ska snart ner till rättviksmarknaden och ha en trevlig dag trots det dåliga vädret. Antagligen möter jag J där nere innan hon ska åka tillbaka till Stockholm och fira allas våran Oliven på hennes 18-års dag. Grattis i förskott!
Tindra är lika busig som vanligt och protesterar just nu när Simon försöka busa med henne, vi ska slänga i henne lite lunch innan vi åker ner.
Hoppas resten har det bra.

/N

Men baaajs!

Det går åt helvete att ränka matte hemma. Jag kommer ligga 20000 tal efter för att min hjärna inte vill fatta! BAJS BAJS BAJS och åter BAJS! Jag får glädja mig med att det är helg och jag eventuellt hinner ikapp...
/Olivia - trögot

Tufft.

Jag är trött, jag börjar bli sliten och jag har alldeles för mycket att göra. Vi har tre arbeten som ska in nästa vecka och just nu vet jag inte riktigt hur jag ska hinna klart med allt. Jag vill verkligen inte ha några rester kvar eftersom vi ändå kommer att ha mycket att göra sen också. Låt oss inte glömma matten, visst avsnittet är roligt men det kommer nog bli stressigt!

Tack J för våran trevliga pluggstund i eftermiddags, ibland kan man lyckas få något som inte är alltför intressant till att bli roligt.

Snart är det godnatt för mig med.

/N

Hästlös?

Ibland går allting väldigt fort, efter helgen är boxen längst  in i hörnet tom?
Shit, jag har inte fattat det själv. Min lilla stjärna kommer stå ungefär 20 min bort från mig.
Hoppas det blir bra :)

Nu letar jag ny ung hoppförmåga. Nån som har en att låna ut till mig?:P

Pusssss / Jooo.

BANAN

Var bara tvungen att berätta att jag smakade en bit från mammas bananpolkagris, och GUD vad god den var! Så, gillar man bananer är det inget snack om saken. ÄT :)
/Oliven


Mm så kan de va

Min polkagris har skaffat sig en halsduk. Precis som jag.
 
Vi är bäst för vi är snart klar med mattelabben. yes.  

RSS 2.0